Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 22 July 2012

Bux - piros I. - ED , és piros II. verzió

A következő lehetőség, amit mutatni fogok a piros I. ED verziója.

2011 közepéig a számozás követi a korábban felrakott - a zöld verzióban - elvetett számozást. A verzió szerint a 2008-as esés egy ciklus szintű a hullám volt, melynek b hullámát 2011 áprilisáig láttuk. A 2011 szeptemberig tartó esés a ciklus szintű c hullám első hullámának a hulláma, azaz a ciklus szintű c hullám egy ending diagonal lesz. A váltakozás elve szerint ez illeszkedik a képbe. A piac jelenleg az első hullám b hullámában van, a b befejezésével erős esés indul meg és a piacot min. 10.000 pont környékére viszi. A számítás nem pontos, de azt mutatja, hogy erős esés következhet be, igaz a váltakozás elve alapján lehetséges egy ED ciklus szintű C hullám Primary [1] hullám Intermediate (c) hullámában. Ha már jól összezavartam mindenkit, akkor mutatom a képen, tehát lesz egy nagy ED, aminek az első hullámának c hulláma is ED lehet, de ez utóbbira még semmi nem utal még, csak lehetőség. Az ábrán oválissal jelzett terület az Intermediate szintű (b) hullám, ami még kialakulóban van.


A verzió hátrányai:

- az RSI diagrammon látható egy horog 40 felett, ami, ha nem törik nagyon gyorsan az emelkedés irányába mutat, főleg mert MA9 felett alakult ki
- nem ad magyarázatot sok kérdésre a 2009-es emelkedés után

A másik a piros II. verzió, mely szerint az esés ciklus szintű c hullám első hullámba volt szeptemberig, onnan februárig a második hullám, majd a Primary [3] hullám első alhulláma egy LD volt, melynek a korrekciójában vagyunk. Sokáig ezt a verziót követtem, ami nem tetszik, hogy az esést inkább értékelném egy dZZ-nek, mint LD-nek ráadásul az LD korrekciója már hosszú ideje tart, azaz napokon belül igen éles esésnek kell indulnia, ahhoz, hogy életben tartsa ezt a verziót. Szerintem ez annyira érthető, hogy külön ábrát nem is kell feltennem. Jelenleg ebben a három verzióban gondolkozom és jelenleg a zöld verziót tartom a legesélyesebbnek.

Tudom kicsit elnagyoltam a piros verziókat, de mivel az elmúlt időszakban sokat írtam róla, azt gondolom így is érthető.



No comments:

Post a Comment